Google Analytics til dit Hjemmesideprogram

Det kan være spændende for dig som ejer at vide hvad dine besøgende gør på din hjemmeside og for at følge med i dette så kan du bruge Google Analytics til det formål.

Dog i forhold til Google analytics kan være godt at være opmærksom på følgende :
https://blog.scannet.dk/farvel-til-google-analytics-eller-ej

Opsætning af Google Analytics gøres på følgende måde

Når du er log ind på din Google Analystcis konti (https://analytics.google.com
- Klik på nu på Admin (Administrator) i menuen til venstre

Nu Under Ejendom
– Vælg punktet Datastreams (datastrømme)

Her vælges der så punktet “Web”
– Så trykke på din google web Datastrøm

Nu inde i indstillingerne for din datastrøm, vælger du i bunden punktet
– Vis tagvejledning

Så vil der så skulle vælges “Foretag installation manuelt
og så får du dit tag script at se, som skal bruges i hjemmesideprogrammet.
dette kan du markere og kopiere (ctrl+c) eller også trykke på det lille kopier ikon

Det er så her du får et stykke HTML kode, som starter med:
<!– Google tag (gtag.js) –>
og slutter med:
</script>

Dette stykke kode du så lige har kopieret , det skal indsættes i Hjemmesideprogrammet, under Site scripts.
i hjemmesideprogrammet trykker du på din side oversigt

Og så vil du kunne trykke på side scripts

Nu under Side Scripts
– Tryk på “Head Scripts”
og indsæt den kode som vist her du kopirede fra Google’s side af.

Husk at udgive efter der laves ændringer