Artikler & vejledninger / E-mail & Office / Mailcloud / Opsætning af IMAP i Thunderbird

Opsætning af IMAP i Thunderbird

Nedenfor finder du ScanNets vejledning til, hvordan du installerer Mozilla Thunderbird samt sætter en IMAP-konto op.

Har du allerede Mozilla Thunderbird installeret, kan du springe til punktet "Opsætning af IMAP-konto i Mozilla Thunderbird".

IMAP er en mere avanceret e-mailprotokol end fx POP3, og sletter ikke dine e-mails fra serveren, når du læser dem på fx din smartphone.

Det er også muligt at hente vores PDF-vejledning, som du kan gemme på din computer, sende til en ven eller udskrive til dine kollegaer.

Hent vejledning som PDF

Før du går i gang

For at gennemføre denne vejledning skal du have følgende klar:

• Login-oplysningerne til din e-mailkonto

Vejledning

Denne vejledning tager udgangspunkt i Windows 8. Benytter du en anden Windows-version, kan betegnelserne variere en smule.

Installation af Mozilla Thunderbird

Åbn din webbrowser. I adresselinjen på din webbrowser skal du indtaste www.mozilla.org/da/thunderbird/.

Tryk på den grønne knap: ”Thunderbird Gratis Download” (billede 1).

Der kommer nu et pop-up vindue frem, hvor du skal trykke ”Gem fil” (billede 2), hvorefter filen vil blive downloadet til din computer.

Når filen er downloadet færdigt, skal du åbne filen. Den vil typisk ligge i din downloadmappe (eller ”Overførsler”). Åbn filen, og installationsvinduet vil nu åbne. Tryk på ”Næste” (billede 3).

Behold markeringen i ”Standard” og tryk på ”Næste” (billede 4).

Tryk på ”Installer” (billede 5).

Sørg for at beholde fluebenet i ”Start Mozilla Thunderbird nu” og tryk på ”Afslut” (billede 6). Mozilla Thunderbird er nu installeret, og vil åbnes automatisk.

Når Mozilla Thunderbird åbnes første gang, dukker der et pop-up vindue frem med titlen ”Systemintegration”, hvor du skal klikke ”Angiv som standard” (billede 7). Du er nu klar til at sætte din e-mail konto op.

Opsætning af IMAP-konto i Mozilla Thunderbird

Sørg for at Mozilla Thunderbird er åbent.

Er det første gang, du åbner Mozilla Thunderbird, vil et vindue åbnes. Åbnes vinduet ikke, skal du selv trykke på ”Mail” på forsiden i Mozilla Thunderbird under ”Opret en ny konto”.

Tryk på ”Spring dette over og benyt min eksisterende mailadresse” (billede 8).

Udfyld de tre felter ”Dit navn”, ”Din mailadresse” og ”Adgangskode” og tryk nu på ”Fortsæt” (billede 9).

Adgangskoden er den, som passer til din e-mailadresse.

Vælg ”IMAP (Hent alle meddelelser…)”. Tryk på knappen ”Manuel konfiguration” (billede 10).

Start med den øverste linje ”Indgående” (billede 11):

• Vælg først IMAP i dropdown-menuen.
  • Det er vigtigt, at ”Server-adresse” starter med ”imap.” efterfuldt af dit domæne. Dit domæne er det, der står efter ”@” i din e-mailadresse.
  • Ved ”Port” indtaster du ”993”, og ved ”SSL” vælger du ”SSL/TLS” i dropdown-menuen.
  • ”Godkendelse” sættes til ”Kerberos / GSSAPI”.

Udfyld nu linjen ”Udgående” (billede 11):

• Det er vigtigt, at ”Server-adresse” starter med ”smtp.” efterfuldt af dit domæne.
  • Ved ”Port” indtaster du ”587”, og ved ”SSL” vælger du ”STARTTLS” i dropdown-menuen.
  • ”Godkendelse” sættes til ”Find automatisk”.

Ved ”Brugernavn” (billede 11) skriver du din fulde e-mailadresse. Tryk nu på ”Afprøv konfiguration” og ”Opret konto”.

Under oprettelsen kan du få følgende advarsel (billede 12), som er standard ved brug af en IMAP-konto. Hvis du vil have krypteret din e-mail kommunikation, skal du have en Hosted Exchange Komplet-konto. Du kan opgradere din Light-konto ved at kontakte vores support.

Kontoen er nu oprettet og klar til brug.