Artikler & vejledninger / Hjemmeside / Domæner / .com/.net/.org/.biz/.info domæner

.com/.net/.org/.biz/.info domæner

Hvad er et .com, .net, .org, .biz eller .info domæne?

Alle 5 er et generiske toplevel-domæner (gTLD), og er ikke tilknyttet et specifikt land eller område.

Der er ikke restriktioner på brug af disse top-level domæner, og du kan derfor bestille dem på vores domæneside.

Sådan gør du

Oprettelse: Oprettes umiddelbart efter bestilling.

Flytning: Herunder en detaljeret beskrivelse af proceduren for flytning:

1. Vi starter en transfer af domænet med det auth ID* vi modtager fra dig.
2. Der sendes en transfer anmodning til de e-mail adresser der står anført som indehaveren og den administrative kontakt på domænet.
3. Indehaveren og den administrative kontakt har så 5 dage til at godkende denne anmodning.
4. Fra anmodningen godkendes, går der yderligere 5 dage før flytningen gennemføres.
5. Efter flytningen er gennemført, opdaterer vi navneserverne på domænet, hvorefter det vil være klar til brug i løbet af et par timer.

* Et auth ID er en transfer kode, der bruges ved en lang række forskellige domænetyper. Navnet auth ID kommer fra authorization ID og kendes også som EPP-key, transfer key og transfer code.

Overdragelse: Overdragelse sker igennem ScanNet. Der findes i kontrolpanelet en formular til at overdrage et domæne. Denne findes under hvert enkelt domæne og genereres ved at trykke på knappen ”overdragelse”. Formularen indsendes til ScanNet på support@scannet.dk.