Tryg Backup - Windows installation

Lær hvordan du installerer Tryg Backup på din Windows-pc, så du kan sikkerhedskopiere dine filer og data.

Med Tryg Backup til Windows vil din computer tage Backup af dine filer og gemme det online i backup løsningen. Med denne vejledning vil du kunne sætte det op på Windows.

I forbindelse med din Backup løsning ved Scannet via Tryg, vil være blevet oprette med den mail adresse der er oplyst til Tryg

For at komme ind i dit kundecenter til din backup løsning vil du kunne bruge dette link til at komme videre https://controlpanel.scannet.dk/Login/ForgotPassword
- Hvis du allerede har dit login direkte til backuppen (CloudRepo-XXXX), kan du finde selve opsætningen længere nede.

Den mail du får fremsendt indeholder et nulstillings link, samt dit kundenummer ved Scannet (Scxxxxx)
- Tryk på “Nulstil nu

Når du har trykket på "Nulstil nu" vil du blive bedt om at lave en ny kode via vores side til kundecenteret.

Når det er gjort og gennemført, så vil du få tilsendt en mail med bekræftelse på skiftet, og så vil du kunne komme ind via dit kundenummer (SCxxxxxxx) og den nye kode du lige har lavet på vores kundecenter.
Nu vil du så have adgang til dit Tryg Backup login.

Inde i dit kundecenter vil du kunne finde løsningen her :
- Tryk på “Gå til produkt

Nu inde på dit produkt vil du kunne finde dine login data som skal bruges til at sætte programmet op med.

Opsætning af selve Tryg Backup Programmet.

Når du har dine login data (CloudRepo-XXXX) vil du skulle gå til følgende side :
- https://cp1.vcc.backupfactory.io
- Log ind med dit brugernavn og adgangskode.
Format for brugernavn er “CloudRepo-XXXX\CloudRepo-XXXX”

Nu inde på siden, så i menuen til venstre
- Tryk på ”Managed Computers”,
- Tryk ”Download Management Agent” og vælg det rigtige styresystem (her Windows)

Herefter vil du kunne trykke på “Download” for at hente programmet

Der bliver nu downloadet en fil der hedder ”ManagementAgent.xxxx.CloudRepo_XXXX.xxxxx”.
Denne fil skal blot køres når den er downloadet færdig.

Når installationen er færdig burde man kunne se et blåt Veeam program ikon i processlinjen.
Hvis ikke, så kan man søge på ”Veeam Management Agent” i startmenuen.

Dobbeltklik på program ikonet

og Afvent at ”Agent Status” er ”Connected”, tryk så på Close

Gå tilbage til https://cp1.vcc.backupfactory.io hvor du loggede ind før for at hente programmet.
- Maskinen burde nu være synlig under ”Managed Computers”.
- Marker maskinen i listen
- Tryk på ”Install Backup Agent

Nu vil et nyt vindue åbner og i dette,
- Tryk på ”Account specified in the discover rule or in the management agent settings
 - Vælg “Workstation – Windows – All” under “Backup Policy to apply”.

Status på maskinen kan du nu se har ændret sig til ”Installing”,
Du har mulighed for at se status, ved at trykke på punktet ”Installing” under Deployment.

Når installation er gennemført som vist her

Så kan du lukke siden, og nu kan du så i din Windows start menu finde programmet under Veeam,
og åbne for ”Veeam Agent for Microsoft Windows”

Når Veeam Agent programmet er åbnet
- Tryk på menuen oppe til venstre
- Vælg ”About”.

Bekræft at den står som ”This Application is managed by your System Administrator” samt at den kører ”Workstation Edition”

Så vil programmet være installeret og køre
Det tage backup i baggrunden mens din computer er tændt og forbundet til internettet.