Opret SSH nøgler til Webhotel

Hvis du vil bruge en terminal forbindelse direkte til dit Linux Webhotel ved os, for at administrere filer, køre kommandoer eller bruge GIT, så skal du bruge SSH.

Her forklares hvordan der sættes SSH nøgler op på Linux webhotellerne.

Vi starter med at sætte en private key og en public key op i programmet PuttyGen, som du kan installere sammen med den populære SSH Klient Putty. Det program finder du her: https://putty.en.softonic.com

Du kan principielt selv bestemme hvordan du vil generere denne key, den skal bare laves i OpenSSH format.

Åben PuTTYgen programmet.
- Tryk Generate.

I dette program vindue skal du lave tilfældige bevægelser med din cursor(mus) i det midterste område. Det er på baggrund af disse din krypteringsnøgle bliver genereret.

Indsæt en Key passphrase i følgende felter.
I det øverste område, her markeret med (3), er din public key. Kopier den til dit clipboard.

Tryk Save private key og læg filen et sted på din computer eller en backup USB.
Den skal ligge et sikkert sted, hvor folk ikke kan få adgang til den.

For så at tilføje SSH nøglen til dit webhotel, så skal du tilbage til dit kontrolpanel på mit scannet https://controlpanel.scannet.dk/

- Så går du til dit webhotel
- I Menuen til venstre inde på webhotellet, find punktet SSH

For så at tilføje den public key / Offentlige nøgle, som du kopierede til dit clipboard som du brugte i step (3) til den Offentlig nøgle.

Du kan også se eksisterende offentlige nøgler eller evt fjerne dem via skraldespanden.

Du kan nu forbinde til serveren via SSH ved brug af din private key som du har gemt tidligere i step 3.For at lære hvordan du forbinder via SSH, følg denne vejledning.