Integrer iubenda med WordPress

Kom godt i gang:

WordPress plugin: https://wordpress.org/plugins/iubenda-cookie-law-solution/

Dette kan også findes under plugins inde på din WordPress backend (wp-admin)

iubenda’s guide til opsætning (engelsk): https://www.iubenda.com/en/help/1215-cookie-solution-wordpress-plugin-installation-guide

Installere plugin:

• Tryk på Plugins i WordPress menuen
  • Gå til “Add new”
  • Søg efter “iubenda | All-in-one Compliance for GDPR / CCPA Cookie Consent + more”
  • Tryk “install now”
  • Tryk “Activate”

Efter pluginet er blevet installeret, kan du tilgå et nyt menupunkt som hedder “iubenda”

Her vil du blive mødt, af en scanner som vil lave en scanning inden du kan komme videre.

Når scanningen er kørt færdig, vil du se et resultat over hvad iubenda har fundet af mangler.

For at komme i gang med at integrere din cookie popup / politikker, skal du nu trykke “Help me get compliant!”

Efter der er trykket på “Help me get compliant!”, har man 2 valg.

1. I’ve already made the set up on iubenda.com
  2. I want to start from scratch

Her vælger man “I’ve already made the set up on iubenda.com“, da du skal lave din opsætning i iubenda kontrolpanelet.”

Tilføj cookiebanner og politikker:

Cookiebanner:

1. Vælg “Privacy Controls and Cookie Solution”
  2. Indsæt her i kodefeltet cookie popup scriptet fra iubenda
    1. i iubenda kontrolpanelet, tryk Integrer på “Privacy Controls and Cookie Solution”
    2. Kopier scriptet fra kode feltet
  3. Når scriptet er indsat i kodefeltet, trykker du “Synchronize products” eller vælger en af de andre tjenester og fortsætter opsætningen.

Privatlivspolitik & Cookiepolitik

1. Vælg “Privacy and Cookie Policy”
  2. Indsæt her i kodefeltet privatlivspolitik & cookiepolitik scriptet fra iubenda
    1. i iubenda kontrolpanelet, tryk Integrer på “Privatlivs- og cookiepolitik”
    2. Kopier scriptet fra kode feltet
  3. Når scriptet er indsat i kodefeltet, trykker du “Synchronize products” eller vælger en af de andre tjenester og fortsætter opsætningen.

Vær opmærksom på at både Privatlivspolitik & Cookiepolitik scriptet, skal indsættes i samme kodefelt.
Indsæt først det ene script, og derefter det andet.

Vilkår og betingelser

1. Vælg “Terms and Conditions”
  2. Indsæt her i kodefeltet “Vilkår og betingelser” scriptet fra iubenda
    1. i iubenda kontrolpanelet, tryk Integrer på “Vilkår og betingelser”
    2. Kopier scriptet fra kode feltet
  3. Når scriptet er indsat i kodefeltet, trykker du “Synchronize products” eller vælger en af de andre tjenester og fortsætteropsætningen.

Design:
Elementor: Hvis du bruger elementor til at bygge din side, findes der en widget som kan trækkes over på siden.

Denne widget, kan placeres efter eget ønske.

Integrer manuelt: Man kan benytte en shortcode, eller HTML. Anbefalingen her vil være at benytte shortcode.

For at indsætte en shortcode, kan man benytte shortcode widget. Eksempelvis via elementor eller WordPress gutenberg.
Blot søg efter “shortcode”, og indsæt koden.

Det samme gør sig gældende for HTML implementering, har skal man dog bruge en code widget.

Og her skal HTML koden blot også indsættes.