Artikler & vejledninger / Sikkerhed / Online Backup / Kom igang med Online backup

Kom igang med Online backup

Nedenfor finder du ScanNets vejledning til, hvordan du kommer i gang med Online backup.

Med Online backup fra ScanNet har du altid backup af dine filer. Du vælger selv hvor ofte, hvordan og af hvad, der skal tages backup.

Det er også muligt at hente vores PDF-vejledning, som du kan gemme på din computer, sende til en ven eller udskrive til dine kollegaer.

Hent vejledning som PDF

Før du går i gang

For at gennemføre denne vejledning skal du have følgende klar:

• Login-oplysningerne til din Online backup-konto

Har du bestilt Online backup, men ikke modtaget login-oplysningerne, skal du kontakte ScanNets support.

Vejledning

Denne vejledning tager udgangspunkt i Windows 7 og Internet Explorer. Benytter du en anden version af Windows eller en anden browser, kan betegnelser og billeder variere en smule.

Download Online Backup klient

Åbn siden http://backup.scannet.dk i din browser. Log på med dine login-oplysninger (billede 1).

Når du er logget ind, bliver du bl.a. præsenteret for en oversigt over dit forbrug (billede 2).

Fra oversigten skal du vælge, hvilket sprog du ønsker at benytte oversigten på. Tryk på ”Select Language” i øverste højre hjørne (billede 3). Vælg ”Dansk” for den danske sprogpakke (billede 4)

Download klienten ved at trykke på ”Installer program” øverst til venstre (billede 5).

Et nyt vindue åbner, og afhængigt af dit styresystem skal du vælge mellem Windows, Apple eller Linux. Tryk på ”Ahsay Online Backup Manager” for at hente klienten til computeren (billede 6).

Åbn installationsfilen ved at trykke ”Run” eller ”Kør” alt afhængigt af dit sprog (billede 7). Bliver du ikke automatisk spurgt om at åbne filen, kan du typisk finde filen i din ”Overførsler”- eller ”Downloads”-mappe.

Når installationsfilen er åbnet, skal du starte med at vælge det sprog, som klienten skal køre på (billede 8). Tryk ”OK”.

Tryk ”Næste” (billede 9). Vælg herefter ”Jeg accepterer aftalen” og tryk ”Næste” igen (billede 10).

I vinduet ”Vælg installationsmappe” skal du trykke ”Næste” medmindre du ønsker en særlig placering af installationen (billede 11). Tryk igen ”Næste” (billede 12).

Du kan nu trykke ”Installer” og installationen vil begynde (billede 13). Når installationen er gennemført, skal du sætte hak i ”Kør AhsayOBM” og trykke ”Færdig” (billede 14). Programmet vil nu starte.

Når programmet åbnes, kan du typisk opleve, at din firewall kommer med en advarsel. Du skal tillade adgang, for at Online backup virker. Tryk på ”Allow access” (billede 15).

Første gang klienten startes op, skal du angive følgende under ”Backup Server” (billede 16). I dropdown-menuen til venstre vælges: ”https” og til højre vælges ”backup01.scannet.dk”. Tryk nu ”Næste.

Bemærk

Det er vigtigt, at du ikke udfylder felterne ved "Bruger information". Tryk i stedet på "Allerede bruger? " nederst til venstre (billede 17).

Når du har trykket ”Allerede bruger?” skal du nu indtaste dine login-oplysninger (billede 18). Tryk ”OK”.

Der vil nu åbne en ”Nyt BackupSæt guide”, hvis ikke der findes en i forvejen (billede 19).

Under ”type” har du forskellige muligheder for typen af backup. ”Fil Backup” er den mest benyttede type.

Under ”Navn” skal du indtaste et valgfrit navn, fx ”Min arbejdsmappe”. Tryk nu på ”Næste”.

Vælg de ting, som du ønsker, der skal tages backup af ved at sætte flueben (billede 20).

Ønsker du, at det kun er specifikke mapper og filer der skal tages backup af, kan du indstille dette under ”Avanceret” (billede 20). Når du har valgt de filer og mapper, der skal tages backup af, skal du trykke ”Næste”.

Du skal nu vælge det tidspunkt, hvor din backup automatisk sættes i gang (billede 21). Computeren kan kun tage backup, når den er tændt, så vælg et tidspunkt hvor computeren typisk er tændt.

Du kan tilføje ekstra eller redigere eksisterende backup-kørsler (billede 22). Når du har sat egenskaberne for dine backup-kørsler skal du trykke ”Næste”.

Vælg nu kryptering ved at sætte hak i ”Standard” (billede 23). Tryk nu på ”OK”.