Artikler & vejledninger / Hjemmeside / Domæner / .eu domæner

.eu domæner

Hvad er et .eu domæne?

.eu er et landespecifikt toplevel-domæne (ccTLD) for Den Europæiske Union (EU).

Der er ikke restriktioner på brug af .eu-domæner, og du kan derfor bestille dit domænenavn det via vores domænetester.

Sådan gør du

Oprettelse: Oprettes umiddelbart efter bestilling. Bemærk at .eu-domæner kun oprettes og fornyes ét år af gangen.

Flytning: Indehaver skal rekvirere et authorization ID hos den nuværende udbyder og fremsende dette til support@scannet.dk. Flytningen kan gennemføres umiddelbart efter ID'et er modtaget. Authorization ID er også kendt som både EPP-key, domain password eller bare kort form: auth ID.

Overdragelse: Overdragelse sker igennem ScanNet. Der findes i kontrolpanelet en formular til at overdrage et domæne. Denne findes under hvert enkelt domæne og genereres ved at trykke på knappen ”overdragelse”. Formularen indsendes til ScanNet på support@scannet.dk. Herefter startes en overdragelse af domænet, der skal godkendes af begge parter. Anmodningen fremsendes direkte fra EURid til de anførte e-mail kontakter.