Artikler & vejledninger / Kom godt i gang / Tips og tricks / Hvordan tømmer jeg min Cache?

Hvordan tømmer jeg min Cache?

Når du surfer rundt på internettet, gemmer din webbrowser forskellige informationer lokalt på din maskine. Det gør den fordi, at webbrowseren så ikke behøver at hente de samme sider igen, når du besøger de samme sider flere gange.

Nogle gange kan en hjemmeside dog være blevet opdateret, uden at din browser opdager dette. I det tilfælde får du vist det gamle resultat og ikke den nyere opdaterede version.

For at være sikker på at se en hjemmeside med de sidste nye opdateringer og tilrettelser er det klogt at rydde op i sine browserdata eller tømme midlertidige internet-filer. Dette kaldes at tømme eller slette sin cache.

Nedenfor finder du ScanNets guide til, hvordan du tømmer din cache i henholdsvis Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox og Netscape Navigator i forskellige udgaver.

Se videoguide:
Tøm midlertidige internetfiler
i Internet Explorer 9

Se videoguide:
Tøm midlertidige internetfiler
i Firefox 13

Browsere:

Vejledning

Versionen på de browsere, som vejledningerne er udarbejde til, er anført i overskriften for hvert punkt. Er din browser en anden version, end der er vejledning til, kan betegnelser variere en smule.

Internet Explorer verison 9.0

I Internet Explorer vælges "Funktioner" / "Tools" og derefter fanen "Generelt" / "General". Under browser historie tryk på "Slet browserdata" / Delete..." og sæt flueben i "Midlertidige internet filer" / "Temporary Internet files". Slet / Delete.

Google Chrome verison 26.0

Åben "Indstillinger" og gå under punktet "Historik". Tryk på knappen "Ryd browserdata..." og sæt flueben i "Tøm cache". Tryk "Ryd browserdata".

Mozilla Firefox verison 20.0

Åben "Indstillinger" og gå under fanen "Privatliv". Tryk på linket "rydde din historik" og vælg "Cache". Tryk "Ryd nu".

Internet Explorer verison 7.0

I Internet Explorer vælges "Funktioner" / "Tools" og derefter undermenuen "Slet Browserdata".

Internet Explorer version 6.0:

I Internet Explorer vælges "Funktioner" / "Tools" og derefter undermenuen "Internet indstillinger" / "Internet options".

Under fanebladet "Generelt" trykkes der på "Slet filer" / "Delete files" som illusteret.

Efter at have tømt cache'en genstartes browseren, og hjemmesiden opdateres.

Netscape Navigator:

I Netscape Navigator vælges "Tools" og derefter undermenuen "Options".

Vælg punktet "Privacy".

Herefter trykkes på "Clear" under punktet "Cache".

Efter at have tømt cache'en genstartes browseren, og hjemmesiden opdateres.

Mozilla Firefox:

I Mozilla Firefox vælges "Tools" og derefter undermenuen "Options".

Vælg punktet "Privacy".

Herefter trykkes på "Clear" under punktet "Cache".

Efter at have tømt cache'en genstartes browseren, og hjemmesiden opdateres.