Typer af DNS records

Der findes forskellige typer af DNS records. A, AAAA, TXT, CNAME, MX, SRV og NS.
Disse vises som valg muligheder når du opretter en ny DNS record via DNS adminstrationen.




Type A, eller en A-Record, er hvor du peger på en IP adresse så den kobler dit domæne sammen med fx Ipadressen på den server du har din hjemmeside liggende på.




CNAME er en betegnelse for Canonical Name, og angiver et alias for en A record, denne type record bruges gerne til pege på et generisk server navn, som fx en webserver, eller mail system.



TXT
TXT Record den angiver en tekst streng af information som gerne bruges til at knytte en ekstern ressouce til dit domæne, som fx Validering af en Office løsning eller en Spf streng til sikkerhed til din emails.



MX
MX-record denne angiver hvilken mailserver, der skal modtage e-mails fra det ønskede domæne, og der kan godt laves flere af disse, de skal bare have forskellige prioritet



SRV
Med en SRV record kan du bestemme en vært for og en port til specifikke tjenester, som for eksempel Lync/Skype for business som i dette eks.



CAA
Det står for Certification Authority Authorization, og er en sikkerheds funktion der giver domæne ejer mulighed for at angive for certifikatmyndighed, for at se om de er autoriserede til at udstede digitale certifikater til det bestemte domænenavn




NS
NS Record er noget vi som udbyder administrere, da det påvirker navneserverne direkte på det enkelte domæne.
Du kan dog få lov at oprette NS records på subdomæner
<subdomæne>.<ditdomæne>.<tld>