Artikler & vejledninger / Sikkerhed / SpamExperts / Black- eller whitelist en e-mailadresse

Black- eller whitelist en e-mailadresse

Nedenfor finder du ScanNets vejledning til, hvordan du black- eller whitelister en e-mailadresse.

SpamExperts er et udvidet spamfilter med mange muligheder for, at du selv kan kontrollere ønskede og uønskede e-mails. Blacklister du fx en e-mailadresse, kan den pågældende adresse ikke sende beskeder til dig igen via mail. Whitelister du en adresse, siger du god for alle fremtidige e-mails fra denne adresse.

Det er også muligt at hente vores PDF-vejledning, som du kan gemme på din computer, sende til en ven eller udskrive til dine kollegaer.

Hent vejledning som PDF

Før du går i gang

For at gennemføre denne vejledning skal du have følgende klar:

• Login-oplysningerne til din SpamExperts-bruger

Har du ikke login-oplysningerne, kan du finde en vejledning til dette på vores hjemmeside www.scannet.dk under vejledninger. Vejledningen hedder ”Sådan logger du på SpamExperts”.

Vejledning

Denne vejledning tager udgangspunkt i Google Chrome-browseren. Benytter du en anden browser, kan billeder og betegnelser variere en smule.

Sådan logger du ind

Åbn spamfilter.scannet.dk i din browser. Indtast din e-mail i det øverste felt og din adgangskode i det nederste felt (billede 1). Tryk herefter på knappen ”Submit”.

Sådan blacklister du en e-mailadresse

Du får nu præsenteret dit overbliksbillede. Tryk på ”Sender blacklist” i venstre menu (billede 2).

På denne side har du mulighed for at blackliste e-mailadresser, som du ikke ønsker e-mails fra igen. Indtast e-mailadressen, der skal blacklistes, i feltet ”Email address / Domain:” og tryk efterfølgende på knappen ”Add” (billede 3).

E-mailadressen er nu blacklistet, og vil dukke op på listen over blacklistede adresser (billede 4).

Har du mange e-mailadresser, du ønsker at blackliste, kan du i stedet uploade en CSV-fil med adresserne. Dette gør du i bunden af samme side ved at trykke på ”Upload CSV file” (billede 5).

Tryk nu på ”Vælg fil” og find din CSV-fil indeholdende de e-mailadresser, der skal blacklistes (billede 6). Afslut med at trykke ”Upload”.

Fortryder du en blacklisting, skal du sætte flueben ud for e-mailadressen. Der dukker nu en dropdown-menu frem, hvor der ved siden af står ”Apply to selected” (billede 7). I dropdown-menuen skal du vælge ”Remove” og trykke ”Apply”.

Sådan whitelister du en e-mailadresse

Ved at whiteliste en bestemt e-mailadresse, sikrer du dig, at du altid modtager alle e-mails fra denne adresse.

Tryk på ”Sender whitelist” i venstre menu (billede 8). Ved feltet ”Email address / Domain” skal du indtaste e-mailadressen, som du ønsker at whiteliste (billede 8). Tryk herefter ”Add”.

Har du mange e-mailadresser, du ønsker at whiteliste, kan du i stedet uploade en CSV-fil med adresserne.

Dette gør du i bunden af samme side ved at trykke på ”Upload CSV file” (billede 9).

Tryk nu på ”Vælg fil” og find din CSV-fil indeholdende de e-mailadresser, der skal whitelistes (billede 10). Afslut med at trykke ”Upload”.

Fortryder du en whitelisting, skal du sætte flueben ud for e-mailadressen. Der dukker nu en dropdown-menu frem, hvor der ved siden af står ”Apply to selected” (billede 11). I dropdown-menuen skal du vælge ”Remove” og trykke ”Apply”.