Veeam - Genskab filer og mapper (Windows)

For at genskabe filer eller mapper i Windows via din Veeam backup løsning kan du følge nedenstående guide.

Hvis man ønsker at restore data fra ens Veeam backup, så vil man skulle åbne ”Veeam Agent for Microsoft Windows”
- Du skulle kunne finde det nede ved uret i Windows

Når selve programmet et åbnet, gå under menu knappen oppe til vestre- Så vil backup punktet typisk hedde ("Workstation" eller "Server" - efterfulgt af platform)
- Restore file

Herefter åbner den Veeams ”File level restore” process, hvor du får en liste over alle restore points man kan vælge imellem
og der vil du så kunne gå tilbage til den dato hvor den ønskede backup er kørt.

Når man har valgt det Restore point man ønsker at genskabe data fra
Så trykker man ”Next” og derefter ”Open”.

Herefter vil den åbner backupsættet, og man kan nu vælge hvilke filer/mappe man ønsker at restore.
Ønsker man genskabe en hel mappe, så kan man folde mappetræet ud i venstre side, til man finder den mappe man ønsker at restore, og derefter højreklikke på den og vælge ”Restore”. Det samme kan lade sig gøre med en fil, så klikker du på den ønskede fil i stedet og gør det samme.

Her skal man vælge om man vil beholde det nuværende indhold der måtte være i mappen (Keep), eller om det nuværende indhold skal overskrives af det genskabte indhold (Overwrite)

Keep - Hvis dette vælges så vil mappen/filen blive genskabt til samme placering som den oprindelig lå. Den mappe der bliver genskabt vil så få navnet ”RESTORED-<Mappenavn>” og så kan man trække/kopiere de ønskede filer over til den korrekte mappe lokalt

Overwrite - Så vil den erstatte/overskrive alle filer i mappen som der allerede findes. med dem fra backup'en