SPF record

SPF record er en mekanisme der fortæller modtagerens e-mail server hvilke e-mail servere der er godkendt til at sende e-mails på vegne af dit domæne

(SPF er en forkortelse af "Sender Policy Framework")

I en SPF record vil man definere “hostnames” og “ipadresser” som man som domæne ejer kan stå inde for. Som så kunne være egne mailservere, sin hjemmeside, webshop, eller 3. parts mailing services(Som for eksempel:Trustpilot, Mailchimp og Mailplatform) som benytter sig af dit domæne navn i afsender adressen

Vores SPF record i DNS hos os skal være af typen TXT(Tekst) og ser således ud

Delete
v=spf1 include:spf.scannet.dk ~all

og en kort Forklaring
v=spf1 = Dette definere at den følgende tekst er værende en SPF record

include: = Det specificeret domæne søges efter. Findes ingen match eller fejl fortsættes til næste linie. (flere domæner kan tilføjes i linien efter behov). spf.scannet.dk indeholder alle IP adresser som Scannet udsender mails fra.

~all = Denne paremeter beskriver, at mails afsendt fra adresser der ikke er i SPF-record, skal dobbelttjekkes (soft-fail).