Artikler & vejledninger / Hjemmeside / Domæner / .us domæner

.us domæner

Hvad er et .us domæne?

.us er et landespecifikt toplevel-domæne (ccTLD) for USA.

Der er ikke restriktioner på brug af .us-domæner, og du kan derfor bestille det via vores domæneside.

Sådan gør du

Oprettelse: Oprettes umiddelbart efter bestilling.

Flytning: Indehaver skal låse domænet op og rekvirere et authorization ID, der også er kendt som både EPP-key og domain password. Auth ID fremsendes til ScanNet, hvorefter flytning startes. Anmodning om flytning fremsendes herefter til den administrative kontakt på domænet. Normalt står den nuværende udbyder anførte som kontakt, hvilket betyder de også kan låse domænet op og udlevere det nødvendige auth ID. Domænet skal være over 60 dage gammelt før det kan flyttes.

Overdragelse: Overdragelse sker igennem ScanNet. Der findes i kontrolpanelet en formular til at overdrage et domæne. Denne findes under hvert enkelt domæne og genereres ved at trykke på knappen ”overdragelse”. Formularen indsendes til ScanNet på support@scannet.dk.