Artikler & vejledninger / Hjemmeside / Domæner / .de domæner

.de domæner

Hvad er et .de domæne?

.de er et landespecifikt toplevel-domæne (ccTLD) for Tyskland.

Du kan bestille .de-domæner via vores domænetester.

Sådan gør du

Oprettelse: Hvis ikke indehaveren er bosiddende i Tyskland, vil der blive anført en samarbejdspartner som administrativ kontakt på domænet.

Flytning: Indehaver skal rekvirere et authorization ID hos den nuværende udbyder og fremsende dette til support@scannet.dk. Flytningen kan gennemføres umiddelbart efter ID'et er modtaget. Authorization ID er også kendt som både EPP-key, domain password eller bare kort form: auth ID.

Hvis domænet er udløbet, bliver det flyttet til den tyske registrator DENIC eG. For at genåbne et domæne, skal indehaver indsende en formular, hvori der er defineret et auht ID. Dette videresendes til DENIC eG og domænet kan efterfølgende blive genåbnet/flyttet. Det er vigtigt at formularen udfyldes med de korrekte kontaktinformationer. Oplysninger om indehaver kan findes på www.nic.de, øverst til højre under ”Domainabfrage”. Formularen til at genåbne et .de domæne kan findes på følgende adresse:

http://direct.denic.de/fileadmin/Domains/Formulare/AuthInfoDirect_EN.pdf

Overdragelse: Overdragelse sker igennem ScanNet. Der findes i kontrolpanelet en formular til at overdrage et domæne. Denne findes under hvert enkelt domæne og genereres ved at trykke på knappen ”overdragelse”. Formularen indsendes til ScanNet på support@scannet.dk.