Artikler & vejledninger / E-mail & Office / Citrix og RDS (før 2017) / Citrix Receiver

Citrix Receiver

Nedenfor finder du en vejledning til Citrix Receiver opsætning for din fjernskrivebordsforbindelse. Det er også muligt at hente vores PDF vejledning og som du er velkommen til at gemme lokalt, sende til en ven eller udskrive til dine kollegaer. Læs evt. mere om Citrix Receiver her.

PDF vejledning - Citrix Receiver opsætning

Indledning

Med denne vejledning kan du etablere forbindelse til dit fjernskrivebord med Citrix Receiver, som understøttes de mest almindelig styresystemer og mobilenheder.

Beskrivelse

Det forventes at du allerede har modtaget et login (brugernavn og adgangskode), med din IT-outsourcing aftale fra ScanNet og som er nødvendig for at kunne gennemføre denne vejledning.

Hent software

Åbner man hjemmesiden http://receiver.citrix.com vil man som udgangspunkt blive præsenteret for den udgave, som passer til det system du benytter.

OBS! Er der behov for at hente en anden version, kan man trykke på "View other devices" og man får en oversigt over de systemer der understøttes. Man bliver derfra henvist til den side, hvor man kan downloade og installere Citrix Receiver.

Installation

Uanset om man benytter et Windows, Apple eller Linux styresystem, er grundinstallationen den samme, det ser blot lidt forskelligt ud, dog skal man være opmærksom på at mobilenheder og tablets kræver lidt ekstra opsætning.

Efter installationen er gennemført skal man åbne hjemmeside adressen http://citrix.scannet.dk, hvorfra man logger på med det aftalte brugernavn og adgangskode.

Vigtigt! Hvis Citrix Receiver beder om en server adresse, brugernavn/adgangskode, skal man blot lukke for dette vindue og i stedet åbne siden http://citrix.scannet.dk med Internet Explorer, Firefox eller din foretrukne browser.

Mobilenhed opsætning

Ved brug af mobilenheder, som f.eks. iPad, iPhone eller en Android baseret tablet / mobiltelefon, er det nødvendigt at benytte følgende server adresse for at etablere forbindelse til Citrix serveren:

https://citrixhost.scannet.dk/citrix/pnagent/config.xml

Udfyld brugernavn/adgangskode med de aftalte oplysninger, og hvis der findes en mulighed, hvor der skal indtastes domæne/domain, skal man skrive "scannet.dk".

Afhængig af model/udgave kan der være forskellige ekstra muligheder og som udgangspunkt skal disse ikke være slået til.

OBS! Benytter man en iPad eller iPhone, kan man også benytte følgende link http://m.scannet.dk/, som skal åbnes på mobilenheden, hvorfra man kan gennemfør opsætningen.